
המתבגרים של היום מדברים בשפה שאנחנו פשוט לא זוכים לדבר בה, הם מבינים תהליכי עומק ותמורות ברבדים עמוקים, שלנו המבוגרים לעולם לא תהיה בהם דריסת רגל… למה לא להיעזר בהם, ולהרוויח לא רק שינוי חברתי, אלא גם את היעד הנכסף של מניעת סיכון? כמה פעמים נתקלתם בהרצאה אודות "מצבם העגום של בני הנוער ותרבותם הריקנית"? כמה נזק נגרם משיקוף שלילי אודות המצב – ולא ממתן כלים לרתימת "טובי הנוער" לשיתוף פעולה מועיל ולשינוי חברתי?
בעיקר כיום במציאות ה"פוסט-קורונה" יש לנו צורך אדיר ביצירת גשר ובניית תקשורת המבוססת על אמון איתם. גם אם לכל הקשיים המשוקפים לנו יומם וליל ישנה אחיזה במציאות – אנו סוכני השינוי, מאמינים שיש כאן פספוס אדיר – ובצדק! אם רק נשכיל לרתום את הילדים שלנו לשותפות בתחום המועיל לשנינו (מניעת סיכון בסביבה הדיגיטלית) – במיוחד בעידן הקורונה ו"הלמידה מרחוק" – כולנו רק נרוויח 🙂 בהעדר נוכחות אפקטיבית שלנו כסוכני שינוי אנו מאפשרים לרעיונות אחרים לתפוס חזקה בקרב בני הנוער – וזאת בתקופה המשמעותית ביותר בחייהם.
זו הרצאה המומלצת להורים, צוותי עבודה וטיפול: יועצות חינוכיות, מורים ומדריכים המחפשים דרכים אפקטיביות ליצירת מוטיבציה והנעת הנערות והנערים לפעול למען שינוי חברתי. במהלך המפגש ניתן לבחון דרכים שונות לשיפור מכלול הכישורים התקשורתיים הנוגעים לסביבת העבודה עם בני הנוער ועם המתבגרים הצעירים, וזה נכון גם בזום וגם בבית. ההרצאה פותחת חלון חדש לסיטואציה מוכרת, ומציעה אפשרות של תקשורת אופטימית, בסביבה שהפכה מזמן לפסימית. סמים, אלכוהול, מיניות, אלימות והתמכרויות לתכנים פורנוגרפיים ברשת – כל אלו, סימפטומים לבעיה ולא העיקר, אז למה לא להתבונן על המחולל? הרצאה זו פותחת חלון לעיקר, ועוזרת להתמקד בילדים ובכוחותיהם החיוביים ולאו דווקא בחולשות הברורות מאיליהן וכן מציעה כלים פרקטיים לשינוי מיידי בשיח בבית ובבית הספר. (ניתן להתרשם ממשוב זה)
בין הנושאים העולים במפגש:
1. הצורך בחלופות יעילות לפתרון קונפליקטים בקרב מתבגרים
2. כלים מעשיים לפתיחת חלון אמפתיה כתנאי להצלחה בתהליך טיפולי וחינוכי
3. שאלת המשמעות כציר מרכזי בניווט המתבגרים בצמתי הכרעה
4. הכירות מחודשת עם עולם התוכן של המתבגרים – על צדדיו החיוביים
5. מודל "משולש הזהות" וטכניקת הגיוס הרגשי לפעולה.
6. מודל הראיון המוטיבציוני
7. מעורבות דינאמית בעולם לא מוכר
על המרצה וההרצאה: איתי הוזמן להעביר את ההרצאה בפני צוותים חינוכיים שכבר "פגשו הכל" וכמובטח, הגיש הרצאה מהוקצעת, צבעונית מלאת הומור ומאירת עיניים!!! מרצה מומלץ, מומלץ בחום!!! (ליאת מדריכת עו"סים).
איתי מלר MA בחקר סכסוכים וגישור (אונ' ת"א). מרצה בעל וותק ומומחה בתחום תקשורת מניעת סיכון בקרב בני הנוער, המציע נקודת מבט חיובית, ואופטימית על נושא גיל ההתבגרות (תקשורת, מניעת סיכון ומיניות). בגישתו הייחודית מציע איתי מלר דרך יעילה יותר לפרק את התסבוכות שהפכו ממזמן למנת חלקם של רבים מההורים ומהמתבגרים בעידן הדיגיטלי.