
כיצד ניתן לכבות את המכשירים הסלולריים מבלי "להרוג את הישות הווירטואלית"?
הרצאת מניעת סיכוני רשת, או בשמה השני: "גלישה בטוחה וחברים אמתיים" לתלמידי שכבות ו' עד ז'.
האווירה החברתית הנפוצה כיום בבתי הספר היסודיים, מלחיצה ומטילה צל כבד על צמיחה ערכית תקינה של ילדינו. בבתי הספר התיכונים ובחט"ב המצב לעתים אף גובל בפלילים, כמו במקרים של חשיפת תכנים מיניים, אלימים ו"ביוש" (שיימינג) ברשתות החברתיות. אז איך אפשר לאפשר מצד אחד את הקדמה ומצד שני את הערכים הבסיסיים השומרים על המתבגרים מפני פגיעה צפויה?
מטרתה המוצהרת של ההרצאה הנה פתיחת דיאלוג עם הילדים אשר יאפשר שיח דרכו יוכלו לשאול שאלות הנוגעות לעצמם ולסביבתם הקרובה ולהסיר את המעטה החברתי מהקונצנזוס של "התנהגות העדר". הרציונל העומד בבסיס המפגש הוא בעל אוריינטציה מנהיגותית-חברתית מובהקת: מרגע שיחושו הילדים בכך שסקרנותם לתהליכים החברתיים סביבם מתחזקת – כך תתעצם תחושת המחויבות למנהיג הפנימי – אשר לו אנו מייחלים כאנשי חינוך.
במהלך ההרצאה נוצרת שפה משותפת בנושאים הבוערים של עולם האינטרנט והרשתות החברתיות כמותגי צריכה חברתיים, על השפעות החברה מחד, ועל לקיחת אחריות ובניית כישורים מנהיגותיים חיוביים מאידך. כחלק מארגז הכלים שניתן במפגש, נדון בהגדרות האישיות של "מותר ואסור", לצד חוקים חיצוניים של "עשה ואל תעשה" ( דגש על חרמות ועל "לייקים" לקבוצות שנאה שונות), נדון בהשפעות הסביבה על הפרט ועל עצמתו של היחיד מול לחץ חברתי וכמובן נעלה כלים המסייעים בבחירה הנכונה במצבי לחץ חברתי.
ההרצאות מיועדות לציבור הכללי ולציבור הממלכתי דתי*, ומכוונות לקשיים הנגזרים מהפער המתקיים בתקשורת שבין עולמם של המתבגרים לעולם המבוגרים. הנושאים עליהם מושם הדגש משתנים בהתאמה בין שכבות הגיל, וביניהם: סכנות ברשת, גלישה בטוחה, חשיפה לתכנים בעייתיים, התמכרות לחומרים פורנוגרפיים, אלכוהול, אלימות ווירטואלית, אלימות מינית, ומניעת שימוש בסמים.
* כאשר קהל התלמידים או התלמידות מורכב מתלמידי הממ"ד, מטופלות הבעיות הללו באופן ספציפי גם מהזווית התרבותית תוך כדי התחשבות ברגישויות הקיימות בקרב ציבור זה.
המרצה: איתי מלר (M.A-Mc.D.r), מנהל מרכז "מנהיגות לשינוי חברתי". מתמחה בנתק שבין עולם המבוגרים לעולם המתבגרים, מנחה ומגשר מוסמך של אוניברסיטת תל אביב.
הרצאה מומלצת בנושא טעון, המציע גישה מעשית לשיפור האקלים הבית ספרי.