"האלכוהול אינו הבעיה, אבל הוא מגיע כפתרון זמין לבעיה גדולה של תקשורת חברתית לקויה, ואז הוא הופך לבעיה גדולה שבעתיים".
"COM.אלכוהול והשפעה חברתית" היא הרצאה פורצת גבולות המיועדת לתלמידי החטיבות, המציעה זווית חדשה על בעיה ישנה, ומעלה לדיון פתרונות המצויים ממש מתחת לאפם של המתבגרים.
איך קרה שהאלכוהול הפך להיות שחקן כה מרכזי בתחום החברתי כיום? כשמתבוננים על התופעה מגובה עיני המתבגרים – האלכוהול הוא החלופה הזמינה ביותר לפתרון הקשיים התקשורתיים. חרף מאמצי המערכת למנוע את השימוש בו, צריכת האלכוהול בקרב בני נוער נשארת סוגיה עמה אנו מתקשים להתמודד. לו רק ניתן היה לייצר שיח מעורר מוטיבציה, שיציע חלופה מתוך יכולתם הטבעית של התלמידים, היינו שמחים נכון? בדיוק לצורך זה ההרצאה "COM.אלכוהול והשפעה חברתית" נבנתה 🙂
בין הנושאים שעולים בהרצאה: כיצד אנו מקבלים החלטות שאינן טובות לנו, ומדוע אנו מעדיפים את המסלול ה"כיפי" על פני הבטוח? מה הקשר בין מבנה המוח בגיל ההתבגרות לנטילת סיכונים, ומה הקשר לעידן ה"פייק-חיוביות" שאנו צורכים דרך הניידים לנו ולצריכת אלכוהול וסיכונים נוספים?
נשאל איך קורה שבמלכודת השתייה כתחליף לבטחון עצמי נופלים לא רק הבנים (הרואים באלכוהול הזדמנות לבילוי \ תקשורת \ נחמה \ זרז לתקשורת מינית), אלא גם הבנות (המוכנות לקחת חלק בביטון מעמדו של האלכוהול כמרכיב מרכזי ביצירת הנורמות התקשורתיות כיום – כאשר הן רק "זורמות")? ונתייחס גם לסוגיות של תוצאות שליליות של חיזור אלים בשילוב עם אלכוהול בסיטואציות של "פנאי".
התשובה נעוצה בתקשורת החברתית-דיגיטלית, הפועלת כחרב פיפיות בידי המתבגרים: מצד אחד שליטה בלתי מעורערת בעולם הדיגיטל, ומצד שני יכולות בין אישיות לוקות בחסר (תוצר של תרבות המדיה החברתית, וצריכת תכנים מקוונים באופן בלתי מבוקר). כל אלה עומדים במקביל לתחושת שבר חברתית של מבנה יציב של בעלי תפקידים בסביבתם הקרובה של הילדים. במילים אחרות, מעגלי הסיכון אשר תופסים כיום מקום מרכזי בתרבות המתבגרים – אינם המחולל – כי אם התסמין.
מה בהרצאה?
מניעת סיכון באופן אקטיבי תוך בניית מוטיבציה לשינוי של המתבגרים. זו הרצאה מלאת הומור וקצב מהיר המותאמת לעולמם של המתבגרים תוך שימוש במצגת, סרטונים וקטעי שמע המסייעים לצוות המשך קיום שיח מתמשך גם בכתות. כמובן שכמו תמיד מלווה ההרצאה במידע רלוונטי בגובה העיניים, כלים ביקורתיים, המציעה מנהיגות חברתית כחלופה להשפעה חברתית שלילית כדוגמת: תקשורת רגשית, ושימת גדש על ההפרדה שבין עולם המדיה ה"חברתית" לבין העולם האמתי.
זו הרצאה משמעותית אך קלילה,
הנוגעת בנושאים "כבדים" ללא שימוש בפרובוקציות כשאשר נדונים תכנים "בעייתיים"… ההרצאה מציעה פתרון ייחודי הנובע ממוטיבציה פנימית, ומאפשרת לתלמידים לרכוש כלים המסייעים להם בשינוי חברתי משמעותי. מדובר בהרצאה מומלצת ומעוררת השראה, המיועדת לתלמידי חטיבות ביניים, ומותאמת לקהלי יעד מגוונים. ההרצאה מותאמת גם לציבור המסורתי. ניתן להזמין הרצאה דומה המיועדת לתלמידות ולתלמידים מהמגזר החרדי, ומותאמת לצרכיהם.
איתי מלר: מרצה מומלץ, ומומחה בתחום התקשורת שבין מתבגרים ובין עולם המבוגרים. בעל תואר שני, ותעודת מגשר מוסמך מאוניברסיטת תל אביב