
סרטון חובה! השפעות העישון על התפתחות המוח בגיל ההתבגרות
סרטון חובה לכל מי שמחפש את המידע הרלוונטי על עישון במהלך גיל ההתבגרות. גראס בא לכם בטוב? סרטון חובה למתבגרים, אנשי מקצוע, הורים וכל מי שמחפש מידע רלוונטי על עישון קנאביס בגיל ההתבגרות. הנקודה היא שאין מספיק מידע המסביר את ההבדלים בין שני מעשני קנאביס: האחד הוא בגיר בן 25 ומעלה, ואילו השני הוא מתבגר בן 15. ההשפעה של אותו הג'וינט על הבגיר תהיה כמעט חסרת משקל, ואילו על המתבגר תהיה ההשפעה קריטית. זהו פועל יוצא של התפתחות המוח והמרכז האנדוקנבינואידי בגיל ההתבגרות.
בכל מפגש עם מתבגרים בנושא עישון קנאביס, עולה מחדש הטיעון "אבל זה לא ממכר". אז האמת היא שזה כן. מאוד. שלא לדבר על זה שכאן רואים מכורים בוגרים – אז רק להדגיש שאצל מתבגרים זה ממכר פי אלף. אז כדי להסביר למתבגרים שלכם מה הסיפור, אנסה להסביר בשתי פסקאות שיסייעו בהעברת המסר:
א. דחיית סיפוקים וניסיון תמידי להימנע מתחושות של אי נוחות, הפכו להתנהגויות המזוהות ביותר בקרב צעירים כיום. הצורך שלנו להתמודד עם תחושות שליליות (כעס, עצבות, שיעמום דחייה חברתית וכו…) הוא משמעותי – כיוון שכך אנו מאמנים את עצמינו להתמודד עם מצבים כאלו בעתיד. ניוון של המרכזים ה"מתגברים" במוח, מונעים בניית חוסן רגשי וחברתי.
ב. בגיל ההתבגרות המרכז האחראי על בניית הזהות והאופי במוח (המערכת האנדו-קנבינואידית) משתמש במולקולות הדומות באופן מדהים למולקולות הTHC שבקנאביס. אצלינו במוח זה נקרא אננדומידים. כל עישון בגיל ההתבגרות משנה את מבנה המוח (גם אם זה בכלל לא מורגש). ההרגשה הטובה היא אוטנתית – אבל היא מחליפה למעשה את הצורך בבניית מסוגלות להתמודד עם המציאות באופן בריא. תהנו מהילדים, דברו איתם והשתדלו להאיר להם על אלטרנתיבות שמשאירות תחושת משמעות בסופן (התנדבות, חונכות, הדרכה, וכן מסגרות אומנותיות). מוזמנים לשאול שאלות, ולהזמין אותי להרצאות בנושא:)
למידע נוסף ולהזמנת הרצאות מרתקות בתחום, צרו קשר דרך האתר
שלכם, איתי מלר.
"איתי מלר הוא מרצה מומחה בתחומו. בכל הנוגע למניעת סיכון ותקשורת חברתית מיטיבה בגיל ההתבגרות, איתי הוא המרצה המומלץ ביותר" (אפרת, יועצת שכבה י': משגב)