הורים, מחנכים שימו לב! OME-TV… את הרעיון של "רולטת-צ'טים" לא המציאו אתמול, אבל את הממשק וידאו של "OMEGLE" (שגם נמצאת איתנו תקופה) שידרגו והנגישו לכל דורש. הבעיה היא שאין שום דרך לסנן את התכנים – ואת התכנים המיניים הבוטים שרואים שם. האפליקציה בניידים עוד ניתנת לבקרה – אבל הממשק בP.C מאפשר לגלוש ללא השגחה ובאנונימיות יחסית.
כיוון שהאפליקציה מזמנת בעיקר ילדים צעירים מצד אחד, וגברים (שרובם לא ממש לבושים, או לעיתים כבר עוסקים בעינוג עצמי מול המצלמה) מצד שני – הופכת את הפלטפורמה הזו לגן עדן לפדופילים, ולמקום שבו בסבירות גבוהה נפגעים ילדים מחשיפה לא מבוקרת למראות קשים ולא מותאמים.
מה עושים? מדברים עם הילדים על המשמעויות של חשיפה ברשת. על הסקרנות שלהם ועל הנגישות שמאפשרת הרשת לכל פינה בעולם – לטוב ולרע. מגדירים בFAMILY-LINK (או כל תוכנת בקרת הורים – ושווה לבדוק ולהכיר את התוכנות החדשות והפשוטות לשימוש), את האפליקציה כחסומה, וגם מסבירים למה.
כיוון שאין דרך למנוע את החשיפה, אלא רק לתת לילדים את הכלים לבחור נכון – המשימה באופן טבעי היא על אחריותנו. אנחנו רוצים לסמוך עליהם – אבל בדרך לאמון, צריכים תהליך הכשרה.
חשוב לשמור עם הילדים על "דלת פתוחה" ולתת להם את הביטחון לספר לנו אם משהו קורה ברשת – כיוון שאנחנו לא נמצאים שם יחד איתם. זו אחריות שבאה עם הזכויות של "להיות אזרחים דיגיטליים טובים ובריאים יותר".
מוזמנים להגיב, לשתף ולשאול.
אפשר כמובן להכנס לאתר www.start-over.co.il וליצור קשר בכל עניין.
שרק נהיה בריאים.
איתי מלר