ההרצאה פותחת דיאלוג בין המתבגרים לבין הוריהם (וההפך), אשר מאפשר שיח דרכו יוכלו לשאול שאלות נוקבות הנוגעות לעצמם ולסביבתם הקרובה – ולהסיר את המעטה החברתי מהקונצנזוס של "התנהגות העדר". הרציונאל העומד בבסיס המפגש מזמין את ההורים והילדים כאחד, לחדד את סקרנותם לתהליכים החברתיים שסביבם. אנו מבקשים לחזק את תחושת המחויבות למנהיג הפנימי של הנער, אשר לא אחת מקופח בגיל ההתבגרות – ולהציף אל מול ההורה את הצורך בדמות יציבה מנגד ככלי הכרחי לשינוי.
במהלך ההרצאה נבנית שפה משותפת בנושא השפעות החברה, לקיחת אחריות וכישורים מנהיגותיים חיוביים, העולים במקביל להגדרות האישיות של "מותר ואסור". זאת לצד חוקים חיצוניים של "עשה ואל תעשה" (אלו יודגשו לצד הביקורתיות שחייבת לעלות במצבים בהם "אם זה מותר וחוקי – אז זה בסדר"). הדגש מבחינת התכנים המיועדים להורים – יושם על כלים מעשיים לחידוד התקשורת הרגשית וליצירת אקלים בטוח ובוטח בין הילדים לבינם. בנוסף נדון בהשפעות הסביבה על הפרט ועל עוצמתו של היחיד מול לחץ חברתי – כיצד לנהוג בצמתי הכרעה. צירה המרכזי של ההרצאה נוגע ישירות בנושא בניית האישיות המנהיגותית העומדת בניגוד לכניסה למעגלי הסיכון הנ"ל.
צריכת אלכוהול, שימוש בחומרים מסוכנים, ושימוש לרעה במדיה החברתית עומדים כולם בשורה אחת תחת הגדרה משותפת "התנהגויות סיכון". ניסיון למנוע התנהגויות אלו, ללא הבנת ההקשר הרחב שבו הן מתקיימות – חוטא למטרה, ובעזרת כלים פשוטים לתיווך ניתן להציע למתבגרים, חלופה אטרקטיבית: אישיות ייחודית, ומובחנת.
השפה הטיפולית פונה בגובה העיניים לתלמידים, אך מניחה כלי עבודה יעילים להורים הנוכחים – תוך אמונה כי השיח בין ההורה לילדו ימשיך גם בבית ויוביל לשינוי משמעותי בתקשורת ובאווירה בבית ומחוצה לו. ההרצאה מלווה במצגת צבעונית וקצבית ומתובלת בהומור רב.
המרצה הנו בעל תואר שני בחקר סכסוכים וגישור (בעל תעודת מגשר) מאוניברסיטת תל אביב
איתי מלר, (Ma.McDr) אבא לשלושה, מרצה ומומחה בתחום תקשורת וגישור בגיל ההתבגרות ולמניעת התנהגויות סיכון בקרב ילדים ומתבגרים. מרצה מומלץ ע"י משרד החינוך, השירות הפסיכולוגי היעוצי (שפ"י), הפועל מעל 14 שנים בתחום ההרצאות בחינוך למניעת סיכון.